Heerlijke pompoenbroodjes

Pompoenbroodjes( iets zoet)
Een manier om (al) je pompoenen te verwerken, ingrediënten (voor 8 a 10 Stuk)

350 g Hokkaido (netto, zonder pitten)
80 g boter
500 g Meel ( ik gebruik spelt i.p.v. tarwe)
80 g suiker
30 g verse gist
1 ei
1 tl zout
snufje nootmuskaat
1/2 tl kaneel
ietsje melk
pompoenpitten, zonnebloempitten of gries als je melk gebruikt om de broodjes in te smeren. Mag hoeft niet.

Pompoen wassen en als bio niet schillen en de zaden eruit halen. In water gaar koken (25 min) daarna samen met de boter pureren.
Af laten koelen. In de meel de gist verbrokkelen en met suiker mengen, dan met de afgekoelde pompoen massa het ei en de kruiden, liefst in een keukenmachine of met de kneedhaken van je mixer, vermengen. De deeg is wat plakkend. Mix goed door tot een homogene massa ontstaat.
Op een warme plaats afgedekt 30-45 minuten laten rijzen (moet duidelijk meer worden anders nog even laten staan).
Op een met meel bestuifde plank of aanrecht de deeg in een rol van ongeveer 8-9- cm rollen en in 8 a 10 delen verdelen.
Bolletjes van vormen en eventueel met melk en pitten of gries insmeren net waar je zin in hebt.
Oven op 180 graden voorverwarmen en als de temperatuur is bereikt (ondertussen kunnen de broodjes nog even rijzen) 20 min in de oven

Eet smakelijk, wij vinden ze lekker.
Yvonne Ree

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *