Groe(n)ten van d’n Hof

Het is winter op d’n Hof en wat groenten betreft is er niet zo veel meer te halen, diverse koolsoorten staan er nog patent bij, ook de snijbiet en de winterwortelen laten zich niet intimideren, maar dat is het wel zo’n beetje. De kassen zijn opgeschoond en van een nieuwe compost laag voorzien, daar wordt binnenkort gezaaid. Buiten wordt gesnoeid, schoongemaakt, gemulcht. Stukken grond waar nog veel onkruid staat worden ook met karton afgedekt.

Dit is de goede tijd om fruitbomen en struiken te planten. Tegen de gevel staat sinds enkele weken een druif, Blue Muscat, op aanraden van Sjef van Dongen. Volgens hem is dit een heel goede, zoete en sterke druif voor het Hollandse klimaat. We hebben hem gehaald bij Floris bomen, een biologische kweker in Den Dungen. Een enorme rijkdom aan soorten en rassen, deskundig advies, en goedkoper dan de Intratuin. Dus wat wil je nog meer.

Opvallend nieuws: bij een rondgang over d’n Hof heeft Nico Ettema sporen van een das gevonden. Goed nieuws! Het zegt niet alleen iets over de biodiversiteit op d’n Hof, maar de das is ook een welkome bondgenoot in onze strijd tegen de slakken. De egels alleen kunnen het niet aan.

Annemieke van den Ing